Bundeva sadrzi vecu kolicinu betakarotina, izobilje drugih antioksidanti,
vitamine C i E, nekoliko vaznih aminokiselina i minerala, posebno kalijum i cink, koji zajedno imaju posebnu ulogu uborbi protiv slobodne radikale i u povecanju celokupnog imuniteta naseg organizma. Zato lekovite sastojke bundeve stite organizam od razlicnih tipova alergije i infekcije. Posebno je vazno u jesenjem i zimskom periodu, od artritisa pa do zaboljenja srca i krvotoka (arterioskleroze i srcanog udara).
Zbog pomenutih sastojaka, bundeva smanjuje holesterol u krvi i stiti od razl-
citih kancerogenih oboljenja. u borbi protiv slobodnih radikala i povecanje imu-niteta posebno je jefikasna redovna i permanentna upotreba hladno cedjenog ulja iz semenke bundeve, kao i konzumiranje jela od bundeve kao dopunu za redovnu ishranu.
Bundevom do boljeg imuniteta
18 prosinca, 2012
Komentiraj