zdrava hrana, dobro zdravlje…

Bundevom do boljeg imuniteta

TikvaBundeva sadrzi vecu kolicinu betakarotina, izobilje drugih antioksidanti,
vitamine C i E, nekoliko vaznih aminokiselina i minerala, posebno kalijum i cink, koji zajedno imaju posebnu ulogu uborbi protiv slobodne radikale i u povecanju celokupnog imuniteta naseg organizma. Zato lekovite sastojke bundeve stite organizam od razlicnih tipova alergije i infekcije.  Posebno je vazno u jesenjem i zimskom periodu, od artritisa pa do zaboljenja srca i krvotoka (arterioskleroze i srcanog udara).
Zbog pomenutih sastojaka, bundeva smanjuje holesterol u krvi i stiti od razl-
citih kancerogenih oboljenja. u borbi protiv slobodnih radikala i povecanje imu-niteta posebno je jefikasna redovna i permanentna upotreba hladno cedjenog ulja iz semenke bundeve,  kao i konzumiranje jela od bundeve kao dopunu za redovnu ishranu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: