Japanske gjive sa izvnrednim i prefinjen i bogat ukus, bogata proteinima,
vitaminima, aminokiseline, dieteskih vlakana i minerala. Poseduje veliku
nutritivnu vrednost, a malo kalorija. Medicinske osobine reflktuju se u
antikancerogenim i antivirusnim efektima su rezultat polisaharida Lentinan.
Lentinan inicira proizvodnju Interferona (supstance sa antivirusnim dejstvom)
i aktiviranje na T-killer i T-Hlper kletke stitne zlezde.
Kao rezultat delovanja aminokiseline Eritadena ima veliko antilipidno dejstvo.
Zdravi ljudi, da bi ostali zdravi!
Bolesni da bi ozdravili!
Mladi da budu jaci!
Stari da bili vitalni!
Sportisti, za postizanje vrhnskih rezultata!
Zasto da jedemo shiitake?
Pomazu u reguliranju metabolizma, poboljsavaju krvnu sliku i
cirkulaciju krvi.
Povecavaju izbacivanje otrova iz organizma
Povecavaju imunitet
Jacaju organizam nakon hiruskih intervencija, hemo i radio terapije
Shiitake gljiva sveza, przena, varena, dinstana, pohovana, pecena……
Shiitake dehidrirana na nisku temperaturu i granulirana pecurka se dodaje
u jogurt, sve supe, corbe, salate, testenine, u sosevima, meso, pa cak i u deserte.
Dodaje se u gotovu hranu.
Komentiraj