zdrava hrana, dobro zdravlje…

Shiitake    Japanske gjive sa izvnrednim i prefinjen i bogat ukus, bogata proteinima,

vitaminima, aminokiseline, dieteskih vlakana i minerala. Poseduje veliku

nutritivnu vrednost, a malo kalorija. Medicinske osobine reflktuju se u

antikancerogenim i antivirusnim efektima su rezultat polisaharida Lentinan.

Lentinan inicira proizvodnju Interferona (supstance sa antivirusnim dejstvom)

i aktiviranje na T-killer i T-Hlper kletke stitne zlezde.

Kao rezultat delovanja aminokiseline Eritadena ima veliko antilipidno dejstvo.

Sitake dobra slika                     Ko sve jede shiitake?

Zdravi ljudi, da bi ostali zdravi!
Bolesni da bi ozdravili!
Mladi da budu jaci!
Stari da bili vitalni!
Sportisti, za postizanje vrhnskih rezultata!

Zasto da jedemo shiitake?

Pomazu u reguliranju metabolizma, poboljsavaju krvnu sliku i

cirkulaciju krvi.

Povecavaju izbacivanje otrova iz organizma
Povecavaju imunitet
Jacaju organizam nakon hiruskih intervencija, hemo i radio terapije

Shiitake hrana               Kako se koristi shiitake?

Shiitake gljiva sveza, przena, varena, dinstana, pohovana, pecena……

Shiitake dehidrirana na nisku temperaturu i granulirana pecurka se dodaje

u jogurt, sve supe, corbe, salate, testenine, u sosevima, meso, pa cak i u deserte.

Dodaje se u  gotovu hranu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: