zdrava hrana, dobro zdravlje…

Neslana hrana podmladjuje

Pored toga sto utice na povecanje krvnog pritiska, veca kolicina natrijuma, tvrde naucnici, moze ubrzati i pojavu raka zeluca. Resenje je jednostavno: smajite unos soli u organizam, plaknite slane produkte (sardine i tune u konzervi), zatim ih dobro ocedite. Ukoliko mozete da merite i da se drzite granice od 1,6 mg natrijuma dnevno (pozeljno je i manje), osecali bi se i bili mladji za 2,8 godine.

Nane             Nana- zacin za pica, slatkise i za slana jela

U srednjoevropskoj kuhnji ne igra veliku ulogu. U Engleskoj i u Americi sa njime se zacinjuju ovosni kokteli i sokovi, vocne salate, grasak i sargarepa, caj i kakao. Najpoznatija upotreba je za poznati anglosaksonski mintsos, koji se sluzi uz jagnjece i telece meso, uz pastete, sa zeleima i sa jelima od ribe. Kod nas se upotrebljava kao zacin za pasulj. Ulje iz nana sluzi za aromatiziranje likera, slatkisa, paste za zubei lekova. Za slicne namene se koristi i esencija iz nana(ulje u alkoholni rastvor).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: