zdrava hrana, dobro zdravlje…

Hrana i vino ….

r                          Vino i kuhinja

  • Belo vino i sheri obicno se upotrebljavaju u jela od piletine i morskih plodova, zatim jela od sira, krem-supe i laki svetli sosevi.
  • Crno vino ce da pojaca aromu jelima od cvenog mesa, divljac,  i masne soseve.
  • Suha i lako slatka vina preporucuju se uz laka predjela, a takva vina dobro prolaze i sa sastojcima u obliku suhog mesa,  ribe i morske plodove.
  • Testenine sa sirom mogu doziveti poboljsanje, ukoliko se poboljsaju uzmalo roze ili crnog vina.
  • Dok dinstate povrce, dodajte mu malo vaseg omiljenog belog vina i ostaviteda se arome stope.
  • Vino se moze upotrebljavati i u marinade. Alkohol i kiseline ce da omeksaju meso a istovremno mu dati aromu.
  • Vino obicno se dodaje u jela usredinu ili pred sam kraj kuhanja.
  • Vreme potrebno za kuvanje vina zavisi od boje: belo vino zagrevajte krace, a crveno skoro dok ne ispari a boja ne postane tamna, skoro kafena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: