zdrava hrana, dobro zdravlje…

Ishrana igra ključnu ulogu u našem zdravlju i dobrobiti. Međutim, čak i uz najbolje namjere, lako je napraviti greške koje mogu negativno utjecati na naše zdravlje i dobrobit. U ovom blogu ćemo razmotriti 4 najveće greške u ishrani koje trebate izbjegavati kako biste bili zdravi i osjećali se dobro.

  1. Preskakanje doručka Mnogi ljudi smatraju da preskakanje doručka može pomoći u gubitku težine, ali to nije istina. Preskakanje doručka može dovesti do povećanog apetita kasnije u danu i do prejedanja. Doručak treba biti uravnotežen obrok koji uključuje proteine, složene ugljikohidrate i zdrave masti kako bi se osigurala dobra razina energije i smanjio apetit.
  2. Nedovoljan unos vode Voda je ključna za održavanje hidratacije i dobrog zdravlja. Nedovoljan unos vode može dovesti do dehidracije, što može negativno utjecati na našu probavu, kožu, raspoloženje i performanse. Preporučuje se da odrasle osobe piju najmanje 2 litre vode dnevno.
  3. Pretjerivanje u unosu rafiniranih ugljikohidrata Rafinirani ugljikohidrati poput bijelog hljeba, tjestenine i slatkiša, brzo se pretvaraju u šećer u našem tijelu i mogu dovesti do povećanja šećera u krvi i osjećaja umora i slabosti. Umjesto toga, birajte složene ugljikohidrate poput integralnog hljeba, smeđe riže i povrća, koji osiguravaju ravnomjernu razinu energije i osjećaj sitosti.
  4. Nedovoljan unos proteina Proteini su važni za rast i obnovu mišića, a također igraju ključnu ulogu u reguliranju apetita. Nedovoljan unos proteina može dovesti do osjećaja gladi i prejedanja. Preporučuje se da odrasle osobe unose najmanje 0,8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine dnevno. Izvori proteina uključuju meso, ribu, jaja, mahunarke i orašaste plodove.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: